Varviksingel 210 7512 ET Enschede 053-2305406   info@wiliscoaching.nl

Training

Rots en Water – Weerbaarheidstraining

Het komt regelmatig voor dat kinderen, door welke reden dan ook, minder weerbaar zijn. Dit kan zich uiten in onzeker gedrag, waardoor kinderen bijvoorbeeld moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes. Ook kan verminderde weerbaarheid zich uiten in pesten of gepest worden Door deze kinderen te helpen hun weerbaarheid te vergroten en de interactie met andere kinderen en/of volwassenen te verbeteren, kan het zelfvertrouwen van het kind verbeteren.

Lees meer

 

Faalangsttraining 8 tot 12 jaar – Koele bikkels

Met meer zelfvertrouwen je taken aanpakken: of je nu last hebt van faalangst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen, met de faalangsttraining ‘Koele Bikkels’ pak je jouw faalangst snel en goed aan! De kern van onze Bikkeltrainingen zit hem in een andere manier van denken: Bikkeldenken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding houden faalangst op afstand.

Lees meer

 

Faalangsttraining 12 tot 16 haar – Koele bikkels

Faalangst kan je behoorlijk in de weg zitten: op school, bij het sporten of in de omgang met anderen. Neem deel aan de faalangsttraining ‘Koele Bikkels’ en overwin je angsten! De kern van onze Bikkeltrainingen zit hem in een andere manier van denken: Bikkeldenken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding zijn belangrijk om je faalangst te overwinnen.

Lees meer

 

Ik leer anders, leermethode voor beelddenkers

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave:
Het zijn beelddenkers! Zij denken bij voorkeur in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal aangereikt door de school, niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie en/of dyscalculie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden.

Lees meer

 

Bikkel in de dop – Weerbaarheidstraining

Deze weerbaarheidstraining biedt kinderen tussen de 8 en 12 jaar een stevige basis voor meer zelfvertrouwen, een gezond zelfbeeld en assertief gedrag. Deelnemers leren relaxter en met een stevige houding nieuwe situaties aan te gaan. De weerbaarheidstraining wordt meerdere keren per jaar aangeboden. De groep bestaat uit minimaal 6 kinderen met een maximum van 10 kinderen. Als er nog onvoldoende aanmeldingen zijn om te starten met een nieuwe groep, is het tevens mogelijk de training op individuele basis te doorlopen.

Lees meer

 

Brugklas Bikkels – Weerbaarheid en assertiviteitstraining

Voor veel kinderen is de overgang naar de brugklas een spannende stap. Afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en opeens weer de jongste zijn op school. Een heleboel nieuwe vakken krijgen, de weg zoeken naar de lokalen en wennen aan elk uur een andere docent. Door het volgen van de brugklastraining ‘Brugklas Bikkels’ begint je kind ontspannen en zelfverzekerder aan het jaar in de brugklas. Ook wanneer je zoon/dochter al in de brugklas zit of de brugklas over doet, kan de training helpen om meer ontspannen en met meer zelfvertrouwen de brugklas te doorlopen. De training wordt gegeven in een kleine groep en bestaat uit spelvormen en oefeningen.

Lees meer