Varviksingel 210 7512 ET Enschede 053-2305406   info@wiliscoaching.nl

Kindercoaching

De basisschoolperiode

De basisschoolperiode is voor u en uw kind een spannende en vooral leerzame tijd. Er wordt veel verwacht van uw kind; vriendjes maken, nieuwe dingen leren, zich aanpassen aan de groep, doen wat de juf of meester wil, opdrachten maken op school en thuis. Soms gaan al deze zaken niet helemaal vanzelf.

Een kindercoach werkt met uw kind en u, zodat de weerbaarheid van uw kind vergroot wordt, angst om te falen afneemt en het zelfvertrouwen toeneemt.

Omdat uw kind:

Faalangst heeft
Een negatief zelfbeeld heeft
Onvoldoende voor zichzelf opkomt
Niet durft te slapen
Pest of gepest wordt
Ander gedrag laat zien door toedoen van  scheiding, verlies of rouw
Medisch onverklaarbare klachten ervaart als hoofdpijn, buikpijn of spanning

Aanpak

Anders dan bij veel andere therapievormen, richt de kindercoach zich vooral op het vinden van een oplossing. Om een oplossing te vinden, is het niet altijd noodzakelijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen.
Tijdens het intakegesprek gaat de kindercoach samen met u op zoek naar de hulpvraag. Waar loopt uw kind tegen aan? en ervaart uw kind dit op eenzelfde manier als u?

De kindercoach werkt tijdens de afspraken afwisselend met uw kind en met u.  Aan de hand van de vier vragen wie, wat, waar en hoe gaat de kindercoach aan de slag om het zelfinzicht te vergroten, zelfvertrouwen te ontwikkelen en zelfredzaamheid te bevorderen. Soms maakt de kindercoach tijdens de afspraken gebruik van een spel, buitenactiviteit of oefening passend bij de hulpvraag van uw kind. Het gaat vooral om het geven van aandacht aan dat wat er is, het verkrijgen van nieuwe inzichten en het behalen van gestelde doelen. Samen zoeken we naar een mogelijkheid om verder op weg te kunnen.

Duur

Deze manier van hulpverlening is laagdrempelig en kortdurend (gemiddeld 5 sessies). Het komt voor dat er meer afspraken nodig zijn. De kindercoach overlegt dit van te voren met u en zal hierbij helder vermelden waarom dit nodig is.

Vaak is er maar een klein stapje nodig om zelf weer verder te kunnen!