Varviksingel 210 7512 ET Enschede 053-2305406   info@wiliscoaching.nl

Pubercoaching

Pubercoaching

Als je van de basisschool naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Je moet ineens nieuwe vrienden maken, je krijgt bergen met huiswerk mee van school, om nog maar niet te spreken over jouw lichaam dat als een razende veranderd!

Een pubercoach kan jou en/of jouw ouders ondersteunen als je moeite hebt met:

Plannen van huiswerk
Conflicten thuis
Onrust of faalangst
Voor jezelf opkomen
Pesten of gepest worden
Concentratie en aandacht
Moeheid en spanning

Door te luisteren en gerichte vragen te stellen is het al snel mogelijk om inzicht te krijgen in jouw unieke situatie en kan er snel een plan van aanpak opgesteld worden met jou.

Aanpak

Tijdens de afspraken maakt de pubercoach gebruik van oplossingsgerichte coaching voor jou, jouw ouder(s) en eventueel andere gezinsleden. De pubercoach schat in wat het beste bij jou past. Soms gaan jullie naar buiten, andere keren speel je een spel of voer je samen een gesprek om zaken helder te krijgen. De pubercoach kan relatief snel inzicht verkrijgen in jouw situatie op het moment. Zij gaat met jou en jouw ouders op zoek naar wat er wel goed gaat. En maakt concrete doelen met jullie om te werken aan wat er minder goed gaat. Om deze doelen te bereiken geeft de pubercoach soms opdrachten mee om thuis en op school mee te oefenen.

Duur

Pubercoaching bestaat meestal uit 6 bijeenkomsten van 60 minuten per keer. Soms komt het voor dat er meer afspraken nodig zijn. Dit gaat altijd in overleg met jou. Om te bepalen of jij een klik hebt met de pubercoach, beginnen we altijd met een intakegesprek. Daarna werk jij individueel met de pubercoach. Als het nodig is, werkt de pubercoach ook met de rest van jouw gezin. Soms ook individueel met jouw ouder(s).

Samen werken we aan concrete oplossingen en praktische handvatten om thuis en/of op school in te kunnen zetten zodat jij zelfstandig, zelfverzekerder en met meer zelfinzicht verder kunt.

Wanneer het hele gezin een positief steuntje in de rug nodig heeft, is gezinscoaching misschien iets voor jullie?