Deurningerstraat 23C, 7514 BC Enschede       053-2305406         info@wiliscoaching.nl

Over Wilis

Visie

We leven in een maatschappij waarin veelvuldig gediagnosticeerd wordt. Voldoet een kind niet aan de norm, dan wordt er uitgezocht wat er niet goed gaat en een diagnose gesteld. Ouders ontvangen een handleiding om met deze diagnose om te gaan.

Wilis kinder- en jeugdcoaching gelooft in een andere benadering. Wij kijken naar de behoeften van ouders en kind. Een diagnose zegt voornamelijk iets over wat een kind heeft, bijvoorbeeld faalangst. Dit zegt nog niets over wie een kind is; een individu met unieke behoeften, kwaliteiten en vaardigheden.

Missie

Onze missie is helder! Wij geven ouders en kinderen met behulp van oplossingsgerichte coaching inzicht in henzelf als uniek individu. Met deze inzichten zijn ouders en kinderen in staat situaties anders te benaderen, ander gedrag te laten zien en creatieve oplossingen toe te passen.

Doelstelling

We streven ernaar om kwalitatief goede zorg te leveren aan onze klanten door onze professioneel geschoolde vakkrachten. Om deze kwaliteit uit te dragen, heeft Wilis kinder- en jeugdcoaching zich aangesloten bij stichting Adiona.

Stichting Adiona is de beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga die vanuit verbinding, interactie en vertrouwen werkzaam zijn met en voor kinderen.  Als beroepsorganisatie maakt Stichting Adiona zich sterk voor bevlogen, gepassioneerde, professionele kindercoaches en kinderyogadocenten. Door jaarlijks een inspiratiedag te organiseren voor de leden, evenals initiatieven in de regio’s te ondersteunen en de individuele leden met raad en daad bij te staan, kan Stichting Adiona dit mogelijk maken en verder ontwikkelen.

Adiona

Het team

ms1

Monique Vaanhold

Kinder- en gezinscoach/trainer faalangst, weerbaarheid en sociale vaardigheden

Sinds 2006 ben ik werkzaam met kinderen, jongvolwassenen en gezinnen die bijzondere aandacht nodig hebben door toedoen van een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek zoals borderline, ad(h)d, autistisch spectrum stoornis, depressiviteit, angststoornis of hechtingsproblematiek. Als klein meisje droomde ik al om later met kinderen en jongeren te mogen werken als coach/trainer. Ik heb de stap gezet om mijn droom waar te maken en heb ter aanvulling op mijn Hbo opleiding tot psychodiagnost, de post-Hbo opleiding tot kinder- en jeugdcoach aan het Atma instituut te Amersfoort gevolgd

inge

Inge

Orthopedagoge

Al mijn hele leven ben in geïnteresseerd in verschillende culturen en verschillende gedragingen. De keuze voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen in Groningen was dan ook makkelijk gemaakt. Mijn studie Pedagogische Wetenschappen heb ik afgerond met als afstudeerrichting Orthopedagogiek en de twee hoofddifferentiaties: ‘Jeugdzorg’ en ‘Opvoeding en ondersteuning aan mensen met een beperking’.

Tanja_Goed2

Tanja Hielkema-Kapper

Kindercoach en trainer scheiding, rouw en verlies

Al jong wist ik dat ik wilde werken met kinderen en heb daarom eerst de opleiding SPW en vervolgens SPH gevolgd. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat mijn passie ligt in preventief werken met kinderen en jongeren. Na jaren ervaring in de kinderopvang merkte ik dat ik meer wilde betekenen voor hen. Omtrent rouwverwerking en verlies is er nauwelijks ondersteuning voor de kinderen en jongeren. Juist omdat dit (helaas) bij het leven hoort wil ik hen helpen er mee om te gaan zodat zij met zelfvertrouwen verder kunnen ontwikkelen.