Varviksingel 210 7512 ET Enschede 053-2305406   info@wiliscoaching.nl

Snel leren = Leuk leren

Leermethode “SNEL LEREN = LEUK LEREN”

Op veel middelbare scholen krijgen leerlingen wel te horen wat ze moeten leren, maar niet hoe ze het beste kunnen leren. Wanneer ze na de middelbare school gaan studeren, wordt er nog meer zelfstandigheid verwacht wat betreft het plannen en bestuderen van lesstof. De training ‘Snel leren = leuk leren’ zorgt ervoor dat leerlingen en studenten meer grip op hun huiswerk of studie krijgen door dit beter te leren plannen en te organiseren. Ze krijgen inzicht in hun manier van leren en leren technieken om efficiënter te leren. Ze leren tijdens de training 2-3 keer sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

Na de training

Weten leerlingen/studenten hoe ze met elk soort huiswerk/studiestof om kunnen gaan, van woordjes leren tot een werkstuk/scriptie maken, van sommen maken tot een proefwerk/tentamen leren;
Kunnen leerlingen/studenten veel zelfstandiger met hun huiswerk en leerstof aan de slag;
zijn ze minder tijd kwijt aan hun huiswerk of studie, zodat er meer tijd overblijft voor leukere dingen;
Kunnen ze boeken in (minder dan) de helft van de tijd lezen;
halen veel leerlingen/studenten betere school-/studieresultaten.

Voor wie?

De training “Snel leren = leuk leren” is bedoeld voor leerlingen vanaf de brugklas (vmbo t/m vwo), voor studenten en voor studerende volwassenen. Ook in geval van dyslexie, ADHD en/of hoogbegaafdheid is de training zeer geschikt.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training

De huidige manier van leren
Het ideale leerblok, de ideale leeromgeving en leertijd
Doelen stellen
Zelfvertrouwen en motivatie
Huis- en leerwerk plannen en organiseren
Snellezen
Mindmappen (voor het maken van aantekeningen, samenvattingen en voorbereiding van presentaties of werkstukken)
Zo efficiënt mogelijk leren
Leerstijlen en geheugentechnieken

Een groot voordeel van de training is dat de leerlingen/studenten alles wat ze tijdens de training leren direct kunnen toepassen op hun schoolwerk of studie, zodat het oefenen geen extra tijd hoeft te kosten. Uiteindelijk gaat het zelfs tijdwinst opleveren!

Praktische informatie

De training wordt gegeven in een groep van 3-5 leerlingen/studenten. Het is mogelijk de training individueel te volgen.
Voor de start van de training vindt er een intake (via de mail/telefoon) met de ouders plaats. De leerling/student wordt gevraagd twee korte vragenlijsten in te vullen.
Deelnemers krijgen na elke bijeenkomst huiswerk mee. Dit huiswerk bestaat uit het oefenen van vaardigheden die in de les aan bod zijn geweest. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 15 minuten per dag.
Het traject bevat een terugkoppeling vanuit de trainer halverwege en aan het eind van de training. Na de training worden ouders en leerlingen gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Na afloop van de training ontvangt de leerling een deelnamecertificaat.
Bij voldoende interesse wordt er enkele weken na het eind van de training een terugkommoment georganiseerd. Dit duurt anderhalf uur. Het eerste half uur is bestemd voor de leerlingen/studenten om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. In overleg zal worden besloten of het gewenst is dat ouders zich daarna bij de groep voegen om te horen en te zien wat de leerlingen/studenten tijdens de training geleerd hebben.

Duur

De training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.

Kosten

€250,- voor de training (inclusief materiaal) en €29,95 voor het cursusboek. Indien u het cursusboek al in uw bezit hebt, hoeft u enkel de kosten voor de training te betalen. Indien er meerdere kinderen uit één gezin worden aangemeld voor de training, dan gelden de volgende tarieven: 1e kind € 250,- |2e kind € 150,- | 3e kind € 100,- (exclusief het cursusboek).

Na de training kunnen leerlingen/studenten tot zes weken na de laatste bijeenkomst voor vragen en ondersteuning terecht in de vorm van mail-coaching. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Indien er behoefte is aan extra uitleg en oefening, dan kan individuele coaching aangevraagd worden. De kosten hiervoor bedragen €55,- per sessie (60 minuten). Ouders kunnen deze coachingssessies bijwonen.

Voor ouders is het ook mogelijk zelf een workshop snellezen en mindmappen van 3 uur te volgen. Hiervoor geldt een actietarief van €100,- (in plaats van €125,-) wanneer je kind de cursus volgt of heeft gevolgd.

Start

Na elke schoolvakantie starten er cursussen.

Locatie

Deventer